Covid-19

Beste Nederlandse community, geocache-vrienden,

De Nederlandse regering heeft de maatregelen rondom het Covid-19 virus met ingang van zaterdag 15 januari 2022 aangepast.

Update 15 januari 2022:

De overheid heeft een advies ingesteld aangaande samenkomsten in de buitenlucht. Dit is geen verbod maar een advies.
Organisatoren en bezoekers van events/CITO's zijn dan ook zelf verantwoordelijk voor het naleven van wet- en regelgeving.
Het besluit of events/cito’s doorgang vinden ligt daardoor bij de organiserende en bezoekende spelers.



Voorgaande statements in verband met de pandemie:

Update 18 december 2021:

Naar aanleiding van de aangekondigde lockdown en maximale groepsgrote buiten zijn geocaching events t/m 14 januari 2022 niet meer toegestaan.

CCE events kunnen worden terug getrokken en alle andere events zullen gearchiveerd en gelocked worden.

Als reviewers zullen wij een note op de pagina plaatsen die naar alle aanmeldingen gaat en daarna zullen wij deze archiveren of terugtrekken.


Door de Nederlandse reviewers is besloten om om verband met de maatregelen betreffende covid-19 tijdelijk geen events te publiceren met een datum voor 15 januari 2022.Events vanaf deze datum kunnen wel worden aangeboden en kunnen worden gepubliceerd. Als de maatregelen langer doorlopen kan het event alsnog worden ingetrokken (CCE) of gearchiveerd (overige events).

Update 18 juni 2021:

Op de persconferentie is vandaag bekend gemaakt dat de fasen 4 en 5 van de versoepelingen per 26 juni in zullen gaan. In navolging van deze versoepelingen zullen er vanaf 27 juni dus weer events zijn toegestaan. In de praktijk zal het er dan op neer komen dat, met inachtneming van de richtlijnen die stellen dat events minimaal 14 dagen van te voren moeten worden aangeboden, events vanaf heden weer gereviewd en gepubliceerd zullen worden. De maatregelen die van kracht zullen blijven, zoals de anderhalve meter afstand houden, gelden uiteraard eveneens voor events. De organisatie heeft de verplichting hierop toe te zien.

Update 1 april 2021:

De caches zullen vanaf 1 april 2021 weer op de normale manier gepubliceerd worden, wat betekend voldoet je cache aan de richtlijnen komt deze overdag gelijk online. In de avond uren zullen wij niet publiceren en deze inplannen voor de volgende dag in verband met nog geldende avondklok.


Alle event-types inclusief CITO's worden nog steeds NIET gepubliceerd met het oog op de geldende maatregelen vanuit de rijksoverheid.

Update 24 februari 2021:

De Nederlandse reviewers hebben naar aanleiding van de persconferentie van onze regering op 23 februari, waarin beperkte versoepelingen zijn aangekondigd besloten om weer caches te publiceren per 3 maart.


Alle event-types inclusief CITO's worden nog steeds NIET gepubliceerd met het oog op de geldende maatregelen vanuit de rijksoverheid.

Voor verdere informatie willen we jullie graag verwijzen naar de Veelgestelde vragen

#staysafe #zorgvoorelkaar

Veelgestelde vragen Caches

Hebben reviewers van andere landen dezelfde maatregelen getroffen?
Dat verschilt per land, er is regelmatig overleg tussen HQ en de reviewers wereldwijd. Tijdens deze overleggen is gebleken dat het tijdelijk stoppen met publiceren van caches in ieder geval in meerdere landen plaatsvindt. De boodschap van HQ is duidelijk: wees voorzichtig en terughoudend.

Waarom verschillen de maatregelen per land?
Omdat de lokale regelgeving per land verschilt zijn de maatregelen niet overal gelijk. Wat in het ene land kan of mag is in een ander land niet van toepassing.

Veelgestelde vragen Events

Hebben reviewers van andere landen dezelfde maatregelen getroffen?
Dat verschilt per land, er is regelmatig overleg tussen HQ en de reviewers wereldwijd. Tijdens deze overleggen is gebleken dat het tijdelijk stoppen met publiceren van events in ieder geval in meerdere landen plaatsvindt.De boodschap van HQ is duidelijk: wees voorzichtig en terughoudend.

Waarom verschillen de maatregelen per land?
Omdat de lokale regelgeving per land verschilt zijn de maatregelen niet overal gelijk. Wat in het ene land kan of mag is in een ander land niet van toepassing.

Veelgestelde vragen Onderhoud

Wat moet ik doen als ik geen onderhoud kan uitvoeren?
Als er een Needs Maintenance of Needs Archived op je pagina is gezet moet je altijd reageren met een note op de pagina. Zet erbij dat je geen onderhoud kan doen ivm de corona maatregelen. We zullen hier rekening mee houden bij controle van de pagina.

Kan de CO zelf bepalen wanneer zijn cache weer online gaat of geldt er een termijn voor?

Het tijdelijk offline zetten van een cache is niet oneindig. wanneer een cache voor langere tijd uitgeschakeld is komt deze in beeld bij de reviewers Penelope en Lizzy Bennet. Zij zullen elke situatie beoordelen en contact houden met de CO als de cache nog niet online staat.

Wat als ik niet reageer op reviewernotes?
Als er geen reactie op de pagina staat, gaan we ervan uit dat je geen onderhoud wil doen. Dit kan leiden tot inactief zetten en uiteindelijk tot archiveren van je pagina.
Je kan dit voorkomen door een Note te plaatsen met de reden dat je geen onderhoud kan uitvoeren (en tot wanneer)


Reactie van het hoofdkwartier (HQ) op COVID-19: https://www.geocaching.com/sites/updates/nl/

Verlengde deadlines


De deadline voor de Virtuals Rewards 2.0 is verlengd tot 4 juni 2021.

Adventure labs hebben geen einddatum meer

Locationless Cache en Community Celebration Events zijn tot 31 december 2021 verlengd.